Konco-konco ku

Tuesday, February 21, 2012

PR BODOH!! YEA..YEA...PR BODOH!! YEA..YEA..PR BODOH!!

Untuk pengetahuan rakyat Malaysia sekalian, untuk entry kali ini kami akan jawab terlebih dahulu pembohongan paling utama pencacai-pencacai PKR sepertimana tulisan yang kami merahkan diatas, iaitu kapal tersebut adalah kapal israel. Kemudian kami akan susuli dengan penjelasan mengenai kehadiran kapal tersebut di Pelabuhan Klang dalam entry seterusnya.

Kapal Zim USA dan Zim Atlantic BUKAN nya kapal israel seperti yang didakwa oleh pendekar-pendekar tempang PKR.

Pendekar-pendekar tempang PKR tidak buat homework terlebih dahulu sebelum menabur fitnah. Mereka tidak belajar bagaimana untuk mengetahui sesuatu kapal dari negara mana. Itu perkara asas yang perlu diketahui terlebih dahulu. Boleh diibaratkan seperti orang solat. Apa guna solat berpuluh rakaat sampai lutut lemah longlai dan dahi sampai lekuk, tetapi tidak berwudhu terlebih dahulu sebelum solat ?

Sama halnya yang dilakukan oleh pendekar-pendekar tempang pembangkang berhubung isu kapal israel. Mereka sepatutnya belajar terlebih dahulu bagaimana untuk mengenali sesebuah kapal dari negara mana sebelum merakam video dan panggil pemberita datang ke sidang media mereka dan bercakap sampai berbuih mulut. Jangan tipu pemberita hanya semata-mata kerana hendak kejarkan glamor.

Untuk mengetahui sesebuah kapal dari negara mana bukannya perkara susah. Lihat sahaja kapal anda sudah boleh tahu tetapi dengan syarat anda seorang yang tahu ilmu pengetahuan am.

Read More....

2 comments:

  1. Tapi bro, kalau buka website ZIM ni, terang terang dia tulis Israel pemegang saham dia. Aku dah pusing nak jawab macam mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang la Israel pemegang saham, banyak lagi produk2 lain di Malaysia ni Israel pemegang saham, tapi didaftarkan atas 'proxy' , undang2 malaysia ialah kita tak berdagang dengan israel, kalau israel guna 'proxy' singapore , undang2 malaysia masih benarkan sebab kita anggap berdagang dengan singapore.. sila baca post saya utk further info http://bidaman.blogspot.com/2012/02/proxy-ialah-penjelasan-kehadiran-2.html

      Delete

comment please.....