Konco-konco ku

Saturday, February 18, 2012

PILIHANRAYA DAH DEKAT, PAS MULA KUMPUL DANA??

Dah sudah kenapa PAS ni gelabah beruk sangat ni? Tak kan sampai buat iklan kat surat khabar nak minta derma? Tak cukup lagi ke derma 'tin milo' kat setiap ceramah-ceramah pakatan haram?

Nampaknya parti dalam pakatan terutama PAS sedang berusaha untuk mengumpul dana bagi pilihan raya umum ke-13. Hari ini mereka telah mengiklankan di dalam majalah hiburan seks mereka berkenaan perkara tersebut. Haramkah ke ape ntah jadahnya majalah ala-ala playboy dorang tu. JawaBernam pun tak pasti.

Aik? Tak kawan-kawan dalam pakatan tak tolong kot. Tak kan makan sorang-sorang je. Kalau DAP boleh minta dana dari Singapura, PKR pula boleh minta dana dari Israel, PAS minta la dana dari Syria ke, Mesir ke atau negara-negara sekutu yang lain. JawaBernam cadangkan PAS keluarlah dari pakatan yang sudah hampir tenggelam dan kembali bergabung dengan UMNO untuk membentuk satu negara Islam yang kukuh. Ini bukan soal dana, tetapi ini soal akidah umat Islam di Malaysia yang mana dapat dilihat perpaduan antara kita semakin berantakan dari hari ke hari. Ini bukan dongengan. Bangsa lain tiap hari bertepuk tangan dengan kehancuran perpaduan ummah kita. Melayu dan Islam harus bersatu. Fikirkan.

1 comment:

  1. s0kong pas join umno...krjasama yg padu bleh bng0nkn malaya sbgai negara islam yg brjaya.....aminn

    ReplyDelete

comment please.....