Konco-konco ku

Friday, November 19, 2010

Edisi Pakatan: Gelak Kuat-kuat

Apa?? Kula keluar DAP, Zaid keluar PKR? sungguh tidak percaya Yong apabila dua buah parti haram ini akan mengalami kehilangan orang kuat partinya.  Impak kepada parti akan ternyata dahsyat. 


Yang pertama, Kula keluar DAP, kemungkinan besar puak golongan estet ini akan keluar beramai-ramai meninggalkan DAP.  Maka DAP akan termaktublah sebagai parti Celeng dan bukan lagi Demokratic Act untuk rakyat Malaysia. Maka akan terungkailah ke"kiasu"an kaum Celeng di dalam parti ini.  Akan menidakkan hak kaum lain yang bernaung di bawah payung Celeng. Busuk punya orang. Tidak lama lagi akan terlaksanalah tujuan asal mereka untuk menguasai politik Malaysia lalu menjadi seperti Singapura. Adakah Kapal or Gobin membutakan telinga, memekakkan telinga sahaja? Kita lihat sandiwara seterusnya.


Yang kedua, Zaid keluar PKR, maka akan lebih panas punggung lah si Anwar bt. Ibrahim kerana beliau hanya ada seorang orang kanan sahaja yang tinggal yang begitu di manjakan iaitu Azmin. Berbaloi kah Zaid jika keluar parti dan tubuhkan parti baru? Berapa lah sangat pengikut yang dia ada sekarang ni. Fikir masak-masak Zaid sebelum bertindak.


Sambung sedikit mengenai HINDRAF yang memperjuangkan kaum Hindu nya. Dah lama Yong simpan tapi tidak kesampaian hendak meluah kata. Kumpulan yang kononnya memperjuangkan kaum Hindu dengan mendapatkan geran tanah untuk kuil-kuil yang dibina di Selangor. Yong nasihatkan jangan bagi la sebab apa? yang pertama mereka ini adalah penjajah tanah kerajaan, Ya! kerana kita sedia maklum kuil mereka yang sebenar hanyalah kecil dan menumpang tanah kerajaan untuk tempat ibadat. Kerajaan tidak menghalang kerana hanya sedikit kawasan yang diambil. Tetapi lama-kelamaan mereka ini meluaskan tanah jajahan mereka hingga kerajaan hendak membangunkan tanah sendiri pun dihalang kerana kuil mereka akan dirobohkan. Boleh tengok sendirikan betapa haprak pemikiran mereka. 

~WaKd0b~

No comments:

Post a Comment

comment please.....