Konco-konco ku

Thursday, March 12, 2015

MASYUK!!! AHLI MAJLIS MBPJ BAKAL TERIMA BONUS 3 BULAN GAJI RM11 JUTA!!

DAHSYAT! Walaupun Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) mengalami defisit sebanyak RM45 juta, MBPJ bakal memberikan bonus 3 bulan gaji kepada semua Ahli Majlis MBPJ serta kakitangannya berjumlah RM11 juta.

Walaupun ura-ura mengatakan yang MBPJ mengalami defisit sebanyak RM45 juta namun nampaknya PBT ini masih mampu memperuntukkan bonus sebanyak itu.

Jika dikira-kira memang PBT ini mampu kerana setiap jenis cukai dikutip al-maklum kawasan bandar yang mempunyai rakyat golongan mewah yang agak ramai berbanding PBT luar bandar, namun alangkah eloknya jika bonus yang bakal diberikan itu digunakan untuk kemudahan rakyat Selangor.

Bila duit PBT dah kurang, mulalah kata kerajaan persekutuan tak bantu PBT. Mulalah kata kerajaan persekutuan gunaka GST untuk kaut untung rakyat.

Hakikatnya MBPJ sendiri menyalahgunakan kepentingan rakyat dengan membayar bonus bernilai RM11 juta kepada Ahli Majlis dan kakitangan tanpa memikirkan hal rakyat!

Tolong jangan jadi hipokrit wahai kerajaan negeri Selangor!

3 comments:

  1. Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete

comment please.....