Konco-konco ku

Friday, March 14, 2014

SMS 'PAS TIDAK BANTU KEMPEN JIJAH' DISEBARKAN OLEH PEMUDA PAS!! #PRKKAJANG

SEAWAL jam 8.00 pagi tadi seorang sahabat dari Dewan Pemuda PAS Kawasan Taman Mesra telah menerima satu SMS yang meminta semua jentera PKR bekerja kuat kerana pada Pilihanraya Kecil Kajang kali ini mereka bersendirian akibat boikot dari parti komponen PR sendiri iaitu PAS.

Bagaikan ada satu masalah dalaman yang masih belum dapat diselesaikan apabila SMS ini terus dihantar kepada barisan jentera mereka namun ada juga yang terlepas kepada Pemuda PAS.

Sejak dari awal perletakkan jawatan Adun Kajang, Lee Chin Cheh lagi umpama ada satu asbab kenapa kepimpinan PAS kurang aktif dalam berceramah di Kajang.

Kita mengetahui yang PAS tidak setuju dengan PRK kali ini kerana ia melibatkan krisis dalam parti PKR namun mereka terpaksa mengheret rakyat sekali bagi menyelesaikan krisis dalaman yang terjadi antara Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim dengan Pengerusi PKR Selangor, Azmin Ali.

Rentetan dari isu perebutan kuasa membuat keputusa hinggalah pemecatan lebih 20 orang kakitangan PKNS yang pernah dibawa Azmin Ali selaras dengan pemecatan beliau sebagai Ahli Lembaga Pengarah PKNS. 

Drama terus berdrama.

Selagi kepimpinan PKR tidak ditukar selagi itulah drama anak beranak akan berterusan. Ini bukanlah kerana kepincangan Adun terdahulu namun kerana sikap tamak kuasa anak beranak Anwar yang mahu terus mengekalkan kuasa mereka di Selangor.

Kepada pengundi Kajang, adakah kalian mahu terus menjadi kambing hitam bagi menentukan hayat politik Anwar di Malaysia? 

Tolak Jijah bermakna tolak Anwar!!

No comments:

Post a Comment

comment please.....