Konco-konco ku

Thursday, March 13, 2014

#KAJANGMOVE : MANIFESTO JIJAH DI KAJANG

JIJAH, calon PKR Dun Kajang baru sahaja melancarkan manifestonya bagi memastikan kemenangan di kerusi anugerah suaminya dimilikinya dengan mutlak. 4 teras manifesto Kajang telah dimeterai dan dipersetujui oleh anak dan suaminya semalam.

Antara 4 teras tersebut adalah berkenaan keselamatan suaminya selama ia bernyawa, keadaan lalulintas ke penjara supaya Jijah senang jumpa suaminya di sana, mewujudkan perbadanan lendir yang mengutamakan sektor hiburan dan pelacuran dan pembangunan anak muda berkenaan usahawan yang berkaitan dengan lendir.

Inilah antara yang terkandung di dalam manifesto pilihan anaknya, Nurul Izzah dan suaminya Anwar dan terus disokong oleh pengikut-pengikutnya yang lain tanpa banyak soal. 

Sedangkan umum mengetahui bahawa keempat-empat manifesto yang diumumkan semalam hanyalah berupa tulisan di atas kertas yang boleh dibakar dan dilupakan kerana Khalid sendiri pernah berkata manifesto PKR bukanlah satu janji.

Tidak perlu hairan apabila segala manifesto dan janji yang dicurahkan kepada penduduk Kajang tidak tertunai keana siapa yang tidak kenal dengan parti anak beranak ini?

Dimana skim warga emas, dimana hadiah siswazah, dimana elaun suri rumah, dimana elaun anak sekolah yang pernah dijanjikan oleh PKR sebelum menang di Selangor?

Patutlah pemimpin PAS mula menjauhkan diri daripada parti anak beranak ini kerana ternyata bersifat munafik, tidak menunaikan janji dan hanya tahu mencerca dan memfitnah dari bekerja untuk rakyat.

Manifesto yang dijual di Kajang adalah tanggungjawab kerajaan negeri yang sepatutnya menyediakan pembangunan & penyenggaraan perbandaran melalui Pihak Berkuasa Tempatan (PBT), membanteras jenayah & tingkatkan keselamatan juga tanggungjawab pihak PBT, menangani masalah kesesakan lalulintas adalah kerja kerajaan negeri, malah pembangunan anak muda dan usahawan kecil juga melibatkan tanggungjawab kerajaan negeri untuk membatu.

Sudah cukuplah berpolemik dan berlakon keterlaluan menyalahkan orang lain sedangkan kerja sendiri tidak pernah selesai dan masih menyalahkan orang lain serta kerajaan negeri terdahulu walaupun telah memerintah negeri sudah 2 penggal.

Cukuplah Jijah menjual air mata di Kajang. 

No comments:

Post a Comment

comment please.....