Konco-konco ku

Wednesday, July 28, 2010

MASAK PAKAI HALBA

Assallamuallaikum,

Lepas ni kita mesti ada stok a least 1 kilo halba kt rumah...

Rasulullah saw bersabda :

'Sekiranya umatku tahu akan kelebihan Halba nescaya mereka sanggup
tukarkannya dengan sebanyak timbangan emas ? '

Sila baca dan sebarkan . Tak perlulah berbelanja lebih sedangkan ubat yang
murah, berkesan dan mudah digunakan boleh didapati dengan mudah di kedai mamak sahaja.

Rasulullah saw bersabda :

' Sekiranya umatku tahu akan kelebihan Halba nescaya mereka sanggup
tukarkannya dengan sebanyak timbangan emas '(Books of Sufi Healing m.s.58)

Pada suatu hari Rasulullah saw menziarahi sahabat Saad bin Abi Waqqas yang
sedang sakit. Rasulullah saw menyuruh dipanggil tabib. Al Harith Ibn Qaldah datang merawat Saad bin Abu Waqqas. Beliau mengesyorkan agar Saad makan Halba dan Korma Ajwa'. Dengan izin Allah Saad pun sembuh dari sakitnya.
Rasulullah saw kemudiannya bersabda :

' Gunakanlah Halba sebagai ubat'( Qamus Al-Tibb ? Ahad Qodamah-Mesir)

KEGUNAAN Halba

1. Diminum sebagai teh untuk
- Melancarkan haid
- Menghilangkan kembung,sebu dan senak
- Pencuci perut
- Menguatkan jantung
- Menghilangkan lender tekak
- Melegakan sakit kepala/ migraine
- Membuang angin
- Menyembuhkan buasir
- Senggugut
- Merangsang rahim
- Kegemukan
- Kurang berat badan
- Mengawal kencing manis
- Radang kulit dan Bisul

2. Teh Halba + Madu
- Kurangkan ketagihan rokok dan dadah
- Anemia

3. Untuk anak2 yang baligh
- kecergasan
- kekuatan badan
- Tumbesaran

4. Untuk ibu menyusu
- Banyakkan air susu

5. Halba juga adalah ramuan tradisi menambahkan nafsu lelaki dan wanita.

Memanaskan buah pinggang dan organ pembiakan. Menjadi amalan kuno tabib
China untuk rawatan mati pucuk. Halba merupakan antara ubatan yang tertua di dunia dan digunakan olehAl-Abqirad ( Hippocrates) iaitu bapa perubatan Yunani.

Di Terengganu halba adalah salah satu ramuan dalam adunan nasi dagang.

MANA NAK DAPAT Halba

Halba boleh dibeli di kedai mamak atau dah di pek secara komersil dipasaraya.

Sila edarkan risalah ini semoga ada manafaat kepada orang ramai yang
berpenyakit tetapi tidak perlu berbelanja mahal untuk mencari penawarnya.
InsyaAllah sembuh dengan izin Allah jua..

RED BULL = SLOW DEATH

France & Denmark have banned it from the country....



Do NOT drink this drink anymore!!
Pay attention; read it all


As a public health safety, please pass on this email to all the contacts in your address book especially those with teenage children?

This drink is SOLD in all the supermarkets IN OUR country and our children ARE CONSUMING IT ON A TRIAL BASIS, IT can be mortal.

RED BULL  was created to stimulate the brains in people who are subjected to great physical force and in stress coma and never to be consumed like an innocent drink or soda pop.

RED BULL  IS the energizer DRINK that is commercialized world-wide with its slogan:'It increases endurance; awakens the concentration capacity and the speed of reaction, offers more energy and improves the mood. All this can be found in a can of RED BULL , the power drink of the millennium.

'RED BULL has managed to arrive at almost 100 countries worldwide. The RED BULL logo is targeted at young people and sportsmen, two attractive segments that have been captivated by the stimulus that the drink provides.

It was created by Dietrich Mateschitz, an industrialist of Austrian origin who discovered the drink by chance. It happened during a business trip to Hong Kong , when he was working at a factory that manufactured toothbrushes.

The liquid, based on a formula that contained caffeine and taurine, caused a rage in that country. Imagine the grand success of this drink in Europe where the product still did not exist, besides it was a superb opportunity to become an entrepreneur.
BUT THE TRUTH ABOUT THIS DRINK IS ANOTHER THING:

FRANCE and DENMARK have just prohibited it as a cocktail of death, due to its vitamin components mixed with GLUCURONOLACTONE' , a highly dangerous chemical, which was developed by the United States Department of Defense during the sixties to stimulate the moral of the troops based in VIETNAM, which acted like a hallucinogenic drug that calmed the stress of the war.

But their effects in the organism were so devastating, that it was discontinued, because of the high index of cases of migraines, cerebral tumors and diseases of the liver that was evident in the soldiers who consumed it.

And in spite of it, in the can of RED BULL  you can still find as one of its components: GLUCURONOLACTONE, categorized medically as a stimulant.. But what it does not say on the can of ,RED BULL  are the consequences of its consumption, and that has forced us to place a series of WARNINGS:

1. It is dangerous to take it if you do not engage in physical exercise afterwards, since its energizing function accelerates the heart rate and can cause a sudden attack.

2. You run the risk of undergoing a cerebral hemorrhage, because RED BULL contains components that dilute the blood so that the heart utilizes less energy to pump the blood, and thus be able to deliver physical force with less effort being exerted.

3. It is prohibited to mix RED BULL with alcohol, because the mixture turns the drink into a " Deadly Bomb " that attacks the liver directly, causing the affected area never to regenerate anymore.

4. One of the main components of RED BULL  is the B12 vitamin, used in medicine to recover patients who are in a coma; from here the hypertension and the state of excitement which is experienced after taking it, as if you were in a drunken state.

5. The regular consumption of RED BULL triggers off symptoms in the form of a series of irreversible nervous and neuronal diseases.

CONCLUSION: It is a drink that should be prohibited in the entire world as when it is mixed with alcohol it creates a TIME BOMB for the human body, mainly between innocent adolescents and adults with little experience.

Tuesday, July 27, 2010

PERKESO dalam Syarikat Arak

Oleh Ustaz Nasrudin Hassan at Tantawi
 
Berdasarkan laporan tahunan bermula 2007 hingga 2009 dari Syarikat Carlsberg Brewery Malaysia Berhad telah membuktikan bahawa Pertubuhan Keselamatan Sosial [ PERKESO ] merupakan pemegang saham terbesar di dalam syarikat tersebut .

PERKESO merupakan sebuah entiti kerajaan di bawah Kementerian Sumber Manusia dan polisinya adalah memberi perlindungan keselamatan sosial kepada pekerja - pekerja serta tanggungan yang layak .PERKESO memperolehi dananya melalui kutipan caruman yang dikutip setiap bulan dari potongan gaji pekerja .

 
 
Persoalannya ialah hampir 90% kakitangan PERKESO merupakan kakitangan yang beragama Islam dan ini akan menimbulkan kerunsingan dan kerisauan yang serius kepada mereka apabila sumber pendapatan mereka diragui halal dan bersih .

Sebagai sebuah negara ummat Islam , sepatutnya kerajaan peka perkara ini dan tidak meletakkan rakyat rasa terhina dengan perkara seperti ini . Apakah tidak syarikat lain untuk PERKESO miliki sahamnya sedang mereka menyedari sebahagian besar kakitangan mereka adalah muslim .


Kerajaan sewajarnya bertanggungjawab lantaran PERKESO adalah sebuah entiti kerajaan di bawah Kementerian Sumber Manusia .


Untuk maklumat sepenuhnya sila klik di laman berikut: http://www.carlsber gmalaysia. com.my/web/ investor/ pdf/ar/2009/ ar09_120- 121.pdf

FIKIRKANLAH
DEMI MASA DEPAN ANAK-ANAK KITA KELAK

Monday, July 26, 2010

ISRAEL ADA DI MANA-MANA


Rakan2 sekalian dimohon untuk: Buka komputer anda pada direktori
C:\ProgramFiles\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10,
cari gambar bernama J0285926 .Anda akan temukan gambar Lambang/bendera zionis Israel lengkap (persis dengan warna aslinya) dengan lilin (sarana...ibadah mereka). HAPUS! Gambar tersebut ada disemua PC di seluruh dunia. Sebarkan kpd rakan2 lain.

BISKUT RAYA...



Oleh kerana raya tahun ini,pembantu ku akn berangkat ke US plus diri ini yg sdang blajar lg,

biskut raye balkis da open order from now until mggu pertama puasa..harga adlh sprti dbawah:


ALMOND LONDON - 1 box/50 biji RM18.00
TART NENAS -1 box/50 biji RM18.00
CHOC ROSE - 1 box/50 biji RM20.00 (2 version:kismis hitam /almond + buble rice)
OAT CHOC COOKIES - 1 box/50 biji RM18.00

***kpd yg ingin mnjd dealer,sile msj /call 017-6586746

Mike Tyson menitis air mata di Bumi Madinah Munawwarah


Mike Tyson bertukar pandangan dengan Dr Muhammad Al-Uqala, president of the Islamic University di Madinah



Si Leher Beton Mike Tyson insan gagah dan bengis semasa dalam gelanggang tinju. Tetapi di Masjid Nabawi tunduk menitis air mata semasa melihat kubur Rasulullah SAW.

Inilah pengalaman yang amat berguna buat Mike Tyson sehingga menyentuh perasaannya semasa melakukan ibadat umrah dan melawat Madinah Munawwarah. 2 Julai 2010.  Beliau sempat memberi ceramah kepada pelajar Universiti Islam Madinah.
Kunjungannya ke Arab Saudi adalah anjuran Asosiasi Dakwah Kanada (CDA),CDA merupakan Pertubuhan dakwah yang banyak menguruskan selebriti yang baru memeluk Islam untuk melawat ke Arab Saudi untuk tujuan melaksanakan rukun Islam.
Tyson nama lengkap Michael Gerard Tyson lahir di New York City, Amerika, 30 Jun 1966. Tyson memeluk Islam ketika dipenjara pada pertengahan tahun 1990. Secara resmi, tahun 1995, selepas keluar dari penjara di Indiana, Tyson mengumumkan penghijrahannya ke agama Islam yang telah dipelajarinya selama berada di dalam penjara, dengan nama baru Malik Abdul Aziz.

Lihatlah saudara-saudariku seagama, tiada kepuasan dalam kehidupan melainkan dengan Islam, kita tidak layak melakukan maksiat, apabila kita melakukan maksiat kepada Allah SWT pasti hidup kita tidak akan tenteram kecuali apabila kita telah ditipu oleh Syaitan. Jika seseorang yang dapat merasakan Allah SWT sedang melihat aksinya semasa berpesta maksiat, pasti dia tidak akan tenang selagi tidak bertaubat kepada Allah SWT.
Manusia yang bernama Mike Tyson pun mencari ketenangan di Masjid dan Raudhah.. Marilah kita bersyukur kerana hidup kita umat Islam mempunyai matlamat.. hidup kita penuh berharga dan bernilai di sisi Allah SWT, semua gerak-geri kita Allah SWT bayar dengan pahala dan Syurga.

source: fomat_perak

Thursday, July 22, 2010

KESIAN....

Selasa, 20 Julai 2010 - Dua orang wanita malang telah di berhentikan dari tempat PRAKTIKAL nye sendiri oleh boss mereka. Nasib malang yang menimpa dua orang wanita ni berpunca dari keletihan mereka mengadakan event floria di putrajaya pada hujung minggu lepas. Boss yang tidak berhati perut secara sesuka hati telah menghalau mereka berdua serta seorang pekerja mereka iaitu senior mereka sekali gus dengan tanpa was-was. Perkara ini telah dilanjutkan kepada pihak atasan tempat mereka belajar untuk mengadu nasib tetapi secara keras mereka dipersalahkan dengan bertubi-tubi. Fara dan Fizz (bukan nama sebenar) semasa ditemubual menangis tersesak-sesak menceritakan kembali kejadian malang pada pagi selasa tersebut. Pihak kami mencadangkan agar company ini iaitu http://www.flex.com.my/events.html terus di senarai hitamkan kerana memang company ini berhati hitam. Mereka dahulu menggunakan nama lain untuk mengelirukan orang ramai mengenai kegiatan tidak berperikemanusiaan mereka.


Gambar - Fizz (kanan sekali) dan Fara (kiri sekali) bergambar bersama rakan mereka.

Sunday, July 11, 2010

macam-macam ade...

1st malam ni ade game german vs uruguay..hope sgt team german menang walau dpt no.3..huhu...kedengaran sdey je aku ni..nk wat cmne..dh nasib..terima jela...


CEPET KAWEN!!!!!!!



Ni la cite plg hangat aku nk kongsi ngan korg kalo ade yg bace blog aku ni..cepet @ ahmad aizuddin nk kawen. mule2 die ckp kt aku mmg aku xpercaya lgsg..tp ni siap dh publish dlm fb buat aku termenung jap..bia btol.. huhu..ni dh lgkah bendul ni.hahaha..tp xpe la..congratz la kt sahabat ku..cepet..bile lg kan nk kawen kalo seru dh smpai..hehe

Wednesday, July 7, 2010

oh noo!!!!!!!!!!!!!!!!



JGN LA CMNI PAUL..KO KIRE DH MENGKHIANAT NEGARA NI..TIDAKKK!!!!!!!!!!!!!!!!

Holland VS Uruguay

sedang menyaksikan perlawanan bola belanda menentang uruguay..harap2 uruguay menang so bleh la germany makan n menang..hehe..fanatik germany nih..al maklum lah..jawa jerman..hehe..skrg kedudukan seri 1-1..xtau la bley bertahan ke x ni..kul 230am bru abis setup brg kt pavilion..alang2 lalu kedai tgk kejap..rupenye kt tv1 ade gak..sambung la tgk kt umah ni..sedang menghitung hari tunggu perlawanan penting Germany VS Spain...

Tuesday, July 6, 2010

Practical Bosan



Boring keje..xda keje nk wat kt dlm ofis ni..eh  si boss "mama bosan" asek speaking je..bg la ktorg kuar buat event kt pavilion 2..beku tau x dok dlm ofis ni..ktorg bkn kos marketing nk wat keje ofis..time diploma dh wat dah la..bodoh btol la..asal jmpe je sengih..bg la salam ke ape ke..ish...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...