Konco-konco ku

Wednesday, December 23, 2009

PERASAAN YANG PERASAN

Rumitnya seorang isteri, dan simplenya seorang suami...
Jadinya kena selalu berfikiran positif...barulah tercipta rumahku syurgaku!

BUKU HARIAN ISTERI

Malam Minggu - Dia berkelakuan aneh. Sebelumnya kami berjanji bertemu di Cafe
Aku shopping seharian dengan kawan-kawan, sehingga mungkin dia
kesal karena aku agak lewat sampai di Cafe, tapi dia tak bercakap.
 
Dia tak bercakap langsung, jadi aku ajak dia pergi ke tempat
yang agak sunyi supaya kami dapat berbincang,
dia setuju tapi tetap diam membisu. Aku tanya apa yang salah - dia jawab,
Tak ada".
 
Aku tanyakan apakah kesalahan ku yang membuatnya kesal. Dia kata hal ini
tak ada kaitannya dengan ku dan minta aku tak usah sibuk.
 
Dalam perjalanan pulang, ku katakan aku mencintainya, dia cuma tersenyum
tipis dan tetap membisu. Aku tak dapat menjelaskan perangainya petang itu.
Aku tak habis-habis berfikir kenapa dia tak menjawab, "Aku cinta kamu juga.
 
Sesampainya dirumah, aku merasa kehilangan dia, dan seolah-olah dia
tak menghendaki ku lagi. Dia hanya duduk dan nonton depan TV; dia terlihat
jauh dan menghilang.. ...
 
Akhirnya aku putuskan untuk tidur. Lebih kurang 10 minit kemudian,

dia masuk ke kamar. Aku tak tahan lagi, ku putuskan untuk menghadapinya
dan menanyakan soal sebenarnya, tapi dia langsung tertidur.
Aku mulai menangis sampai tertidur. Aku tak tahu apa yang harus ku lakukan.
Hidupku terasa bergoncang.. 


BUKU HARIAN SUAMI




Hari ini CHELSEA kalah. SIOTTT!!! TULLL...

Sunday, December 20, 2009

Friday, December 18, 2009

HUKUMAN SEBENAR BUAT PENZINA

 
 MOHAMED ditanam dalam lubang di Afgoye, pada Ahad lalu. 
 
MOGADISHU - Sekumpulan militan Islam memaksa penduduk melihat mereka merejam seorang lelaki sehingga mati kerana berzina di Somalia, lapor sebuah akhbar semalam.
Kumpulan itu turut membunuh seorang lelaki kerana didakwa sebagai pembunuh.
Menurut beberapa saksi, hukuman itu mencetuskan pertempuran senjata antara kumpulan tersebut dengan kumpulan lain dengan mengakibatkan tiga militan terbunuh.
Kejadian berlaku di Afgoye, 32 kilometer dari sini pada Ahad lalu.
"Tiga anggota pejuang kumpulan Hizbul Islam terbunuh dan lima lagi cedera apabila mereka saling bergaduh antara satu sama lain," kata seorang pekedai, Halima Osman.
"Sebahagian anggota kumpulan itu mahu menangguhkan hukuman manakala yang lain menentangnya.
"Anggota-anggota itu kemudian berbalas tembakan.
"Kumpulan yang menentang hukuman itu tewas dan kemudian melarikan diri," tambahnya. 
 

SEORANG lelaki menimbus tanah di dada Mohamed.
 
Sebelum dijatuhkan hukuman mengikut undang-undang syariah, Hakim Osman Siidow Hasan memberitahu penduduk, dua lelaki itu mengaku melakukan kesalahan selepas siasatan dilakukan.
Seorang wanita yang mengaku melakukan hubungan seks di luar nikah turut dihukum 100 kali sebatan.
"Ini merupakan hari penghakiman," kata Osman kepada orang ramai.
"Kami telah melakukan siasatan dan mereka sudah mengaku," tambahnya.
Hukuman itu dibuat selepas pertempuran antara kumpulan yang menentang dan kumpulan yang mahu hukuman itu dilaksanakan dengan segera berakhir.
Seorang anggota keluarga mangsa yang dibunuh kemudian menembak mati penembaknya yang telah ditangkap.
 

BEBERAPA orang merejam Mohamed sehingga dia mati. 
 
Pesalah zina tersebut, Mohamed Abukar Ibrahim ditanam di dalam lubang sehingga ke dada dan direjam sehingga dia mati.
"Saya tidak sanggup untuk melihatnya," kata seorang lelaki, Ali Gabow.
Menurutnya, seorang wanita yang mengaku berzina itu dihukum 100 kali sebatan kerana dia menyatakan dirinya masih belum berkahwin. - Agensi -
 








Wednesday, December 16, 2009

kesuwon - terima kasih

dh lame aku xdgr ayat kesuwon ni. dulu mak aku selalu gak cakap kt umah tp disebabkan adik bradik aku sume jawa yg dh dimelayukan so, mak aku had kan penggunaan bhse jawa kt umah. katanye takut bahasa melayu tak lulus nnt. hahaha. xde la guro je 2. saje je teringat td ptg aku tgk cite Cucu Betong, Malika guna ayat kesuwon yg bermaksud terima kasih@thank you@syukran@xiexie. kesuwon 2 bhse jawa halus kalo korang nak tau. aku pun jarang2 dgr org kg aku ckp ayat 2 sebenarnya tp ni akan berguna gak kt aku nnt. contoh ayat jawa halus lain mcm "jalok keluputan" yg membawa makna mintak maaf. jawa kasar atau jawa pasar nye ckp "jalok ngapuro" jek. byk lg sebenarnya bhse jawa halus yg aku tgh korek dr mak,bapak n mbah(nenek) aku. korg yg bace blog aku ni harap bersabar la ek kalo nk tau ayat lain. harap korg pn dpt la blaja sket bhse jawa dr blog aku ni.k lah..cukup la dulu..esok aku nak g "jojoh" sawet..hehe..daaa

Friday, December 11, 2009

MAS KAWEN DI SELANGOR - RM300

Wah! isu hangat ni. betul2 hangat ni bagi lelaki-lelaki bujang cm aku ni. apa tak nye. 2 br mas kawen blum lagi duit hantaran,kenduri,cincin,mcm2 lg la. ho3..gile btol tp xpe la. biasa la 2 zaman skrg sume dh kaya, sume dh senang ape yg susah kan. byr jela rm300. kate selangor maju 2010. bkn cm2 ke Dato' MB kite? ni sume bwh pengurusan kerajaan negeri tak de kene mengena ngan kerajaan pusat. tp yg pelik nye nape MB Kelantan nk msuk cmpur ek??heran jap..erm..bia la Tuan Guru oi negeri 2 nak buat ape. Tuan Guru nak komen pun bg la sokongan siket kt pemimpin satu bumbung 2. jgn la di katakan mcm2. ish idok berkenan teman nengok. kalo naik harga mas kawen, mcm2 jd katenya. maksiat berleluasa lah, pmpuan ramai yg xkawen lah, ape lah. pada pndgan saya Tuan Guru, bgus gak naik mas kawen ni. bg si lelaki ni berusaha siket kalo nk kawen. tidak la remaja melayu kite ni idup senang lenang ngan mas kawen rm80 or rm40. kan laki melayu skrg cm haram, mls keje asek nk isap dadah, rempit, bohjan, menyamun dan bermcm2 keje jht yg bley dpt untung diorg wat. btol Tuan Guru bia je melayu laki islam ni berusaha sket nk berkeluarga xda la nk nyusahkan parents dorg. br dorg sedar cmne nk idup kt dunia ni. Tuan Guru jgn la ckp mcm2 lg, ni utk islam gak bkn utk org lain. kalo xcaye Tuan Guru bley tanye Dato' MB Selangor kte yg perihatin 2.  -wakdob-

ISU MENGEJUT : LEMAK BABI/CELENG DALAM KEROPOK ROTA



Ps: jgn main taram je beli jajan.. contoh apollo, cadbury etc. print code ni simpan dlm wallet atau henset.
refer bila nak beli. Semoga Allah menghancurkan kaum2 yg zalim & musyrikin yg cuba menghancurkan Islam. wallahu a'lam
.

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT


ni la code yg wajib korang tgk sblm beli jajan atau cekedis utk adik2 atau anak2 korang..check btol2 dlu..


E100,E110,E120,E140,E141,E153,
E160,E161,E210,E213,E214,E216,
E234,E252,E270,E280,E300,E301,
E325,E326,E327,E334,E335,E336,
E337,E422,E430,E431,E432,E433,
E434,E435,E436,E440,E441,E471,
E472,E473,E474,E475,E476,E477,
E478,E481,E482,E483,E491,E492,
E493,E494,E495,E542,E570,E572,
E631,E635,E904,E920


Yg jelas nye......pringles pun ader gak lemak menatang ni...kalau xcaya tgk ader E471 kat ingredients nya tu...mmg patut lah Allah turunkan bala virus influenza tu....
Xheran lah kalau skg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg tua..laki..pompuan. ...sama jer.....solat yg wajib main tinggal jer..doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan2 seperti ni yg jadi darah daging.......nauzubillah..
Camner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'... dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni... yg heran nya caner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut?

Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 Islam hanya dgn makanan...... Kebijaksanaan mereka xkan kekal lama...
Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin akan bangkit jua...

Jika kita sedar dan prihatin..forward lah untuk rakan2 seislam...semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...

Thursday, December 10, 2009

Result exam dah kuar...

Alhamdulillah..akhirnya aku lulus gak walaupun xdgn cemerlang. ok la lulus sumer..xmintak byk pon..xmintak dpt dekan pn..juz cukup la sekadar lepas subject yang boleh dikatakan killer gak la bg aku..administrative office management..thnx to my beloved lecturer..u r the best coz bg lulus..kalo x mau aku repeat lg sem dpn..haha.. tgh gembira ni sebab sume subject dpt b..agak2 abis degree ni dpt la second class jd la..nk naikkan lg pointer..fuh.. lega sgt2..hehe..

KAITAN HARRY POTTER DAN YAHUDI




Harry Potter and The Half Blood Jews. Atau Harry Potter dan Yahudi Berdarah Campuran. Begitu bunyi plesetan yang sekarang tengah banyak beredar di AS dan Barat, sehubungan dengan filem terbaru Harry Potter yang baru dikeluarkan, “Harry Potter and The Half Blood Prince”. Diangkat dari novel dengan judul yang sama, filem ini hanya dalam waktu satu hari saja sudah memecahkan rekor box office dengan mengeruk keuntungan yang melebihi filem-filem lainnya dan segera saja menyedot perhatian dunia. 


Buku dan filem keenam Harry Potter ini disinyalir banyak berhubungan dengan Yahudi. Seperti buku “Potter” J.K. Rowling lainnya yang terjual jutaan kopi—“Prince” (atau pangeran) biasanya dihubungkan sebagai metafora untuk rasisme dan pembersihan etnik, termasuk tokoh-tokoh yang mengacu pada “pure-bloods” (darah murni), “half-bloods” (darah campuran) atau mudblood (hinaan rasis yang ditujukan pada mereka dalam cerita Harry Potter yang tidak dilahirkan dari keluarga penyihir).

Dalam filem barunya, diceritakan bagaimana Lord Voldermort (salah satu tokoh sentral dalam Harry Potter sekaligus musuh besarnya) menjalani masa kecilnya dan kemudian berubah menjadi pembantai keji orang-orang yang tak boleh sihir (muggles). Menurut David Heyman, produser Potter kelahiran Inggeris, semua tindakan Lord Voldemort dan pengikutnya mirip seperti Nazi Jerman. “(Mereka semua) seperti bangsa Arya dalam pemikiran Hitler.”

Daniel Radcliffe—pemegang watak Harry Potter sejak filem pertama—adalah keturunan Yahudi, berasal dari ibunya, dan Daniel sendiri sudah menyatakan kalau ia seorang Yahudi. Heyman sendiri sama dengan Radcliffe, adalah seorang keturunan Yahudi. Ia bahkan telah membuat sebuah filem tentang Holocaust di tahun 2008 berjudul “The Boy in the Striped Pajamas.”

Helena Bonham Carter, memerankan Pelahap Maut Bellatrix Lestrange juga seorang Yahudi yang berasal dari ibunya. Jason Isaacs, juga Pelahap Maut memerankan Lucius Malfoy, adalah seorang Yahudi. Isaacs mengatakan bahawa ia sedang mempertimbangkan apakah ia akan menyatakan ia seorang Yahudi ataukah tidak, berkaitan dengan kariernya.


Harry Potter seorang Yahudi

Pada tahun 2005, pada 29-31 Juli, sekitar 250 orang penggemar Potter bahkan berkumpul di Reading Universiti, Britain, mendiskusikan bahawa Harry Potter adalah seorang anak lelaki Yahudi. Presenter Amy Miller mengatakan bahawa Harry Potter mempunyai nama Yahudi “has a yiddishe neshama” atau bererti seorang anak lelaki Yahudi yang baik. “Dia memang tidak mengenakan topi khas Yahudi, tidak bersekolah di Hebron, atau tidak melaksanakan kosher (makanan Yahudi), tapi dia sangat peduli terhadap orang lain, baik, dan mempertahankan keyakinannya. Ini adalah gambaran tentang sikap Yahudi yang sesungguhnya.”

Diskusi akademik yang lain juga terjadi mengenai cara dan jalan hidup Potter. Menurut Cia Soutter, perkembangan Harry sama dengan kabbala, “pohon kehidupan.” Sedangkan Gila Bar Hilel, penerjemah buku-buku Harry Potter dalam bahasa Israel, mengatakan, “Saya tidak berpikir bahwa orang akan mengklaim Harry Potter seorang Yahudi.

Wednesday, December 2, 2009

DOA UNTUK PERDANA MENTERI



hahaha..kecoh betol la Tuan Guru Nik Aziz. Doa la untuk kesejahteraan Malaysia, nak buat ape doa untuk kemusnahan perdana menteri, YB Dato Seri Najib pun umat Islam gak. Banyak lagi doa yang boleh dibuat Tuan Guru jangan la sia-sia kan kewarakan yang ada dengan perbuatan yang tidak berotak. Malu la tokoh ulama Malaysia berperangai macam budak-budak. Lebih elok doa supaya banjir kat Kelantan tu surut dan tak berulang lagi. Tak kesian ke kat rakyat negeri sendiri yang terumbang-ambing, terkapai-kapai dalam kebanjiran. Fikir dulu sebelum cakap ya tuan sheikh.  Walaupun bukan dari fahaman politik yang sama tapi kita tetap umat Islam yang bersaudara. Nabi Muhammad S.A.W pun tak suruh umatnya bergaduh dan mengaibkan sesama saudara. Jangan cepat melatah ya Tuan Guru.  I LOVE ISLAM

BILA KELAB MALAM TERBAKAR

Oleh:  Destinasimu - Posted by dob


Gambar berikut adalah gambar yang diambil selepas operasi memadamkan kebakaran secara tiba-tiba di sebuah kelab malam di Thailand...Mengerikan!!! Inilah azab dan peringatan dari Allah yang sangat baik untuk umat-umat islam yang rajin mengunjungi kelab-kelab malam dan melakukan maksiat..
 


 
 
 

Tuesday, December 1, 2009

KUALA LUMPUR - AKHIR ZAMAN

Kalo dah bangsa Melayu sendiri yang buat tahi kat Malaysia ni ape lagi ngan bangsa lain kan. Dorg x takut ke bumi Malaysia ni terbalik??Fikirkan lah.......








CERITA PAK PANDIR GOBLOK

Pak Pandir dan Mak Andeh mengadu kepada doktor tentang masalah ingatan yang mereka alami.  Selepas membuat pemeriksaan, doktor memberitahu, kesihatan Pak Pandir dan Mak Andeh, okey.  Tetapi supaya tidak mudah lupa, mereka dinasihatkan menulis apa yang mereka inginkan di atas kertas. 

Malam itu, sambil menonton TV cerita P.Ramlee, Pak Pandir meminta Mak Andeh tolong masakkannya mi segera perisa kari.;
Pak Pandir :  Tulis tu..perisa kari!
Mak Andeh :  Alah, tak payah, saya boleh ingat!
Baru Mak Andeh hendak pergi ke dapur,
Pak Pandir :  Jangan lupa masukkan telur sebiji.
Mak Andeh :  Okey.
Pak Pandir :  Tulis pada kertas, nanti lupa.
Mak Andeh :  Alah, saya ingat.
Pak Pandir :  Satu lagi....masukkan cili padi sikit. Mak Andehnya, tulis kat kertas, nanti lupa!
Mak Andeh :  Alah...saya ingatlah. Maggi kari, taruk telur dengan cili.
Dua puluh minit kemudian Mak Andeh kembali ke ruang tamu.  Tapi yang dibawanya bukan maggi kari yang ada telur dan cili padi, tapi cekodok!  Pak Pandir marah betul. Kata Pak Pandir...
"Kan saya dah cakap tadi, tulis, tulis, tapi awak degil. Ha....kan awak dah lupa bawa sosnya!"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...